Jaga:
Autor: Hannes Rumm • 5. mai 2020
Jaga:

Hannes Rumm: kes alahindab ja kadestab idufirmasid?

Hannes Rumm.
Foto: Andras Kralla
Idufirmade panus Eesti majandusse ei väljendu töökohtade pakkumises, maksudes ega isegi mitte riigi maine kujundamises. Bolti toetamise üle peetud emotsionaalsest avalikust debatist koorub välja hoopis võimsam ja mõjusam muutus, mille just start-up'id on ettevõtlusse toonud, kirjutab kolumnist Hannes Rumm Äripäevas.

Kriisid toovad teadupärast välja mitte ainult nõrku kohti, vaid ka tugevaid tundeid, mida headel aegadel hoolega varjatakse. Kui aprillis küsis idufirma Bolt valitsuselt 50 miljonit eurot tuge, siis tekitas see plahvatusliku arutelu, mis laienes kiiresti debatiks kogu idufirmade sektori tähenduse ja tähtsuse üle.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111