Jaga:
Autor: Tauri Alas • 9. juuni 2020
Jaga:

Tauri Alas: aeg võtta vastutus ja lõpetada tarbimisorgia

Investor Tauri Alase sõnul saavad ettevõtete arengule aidata kaasa väikeinvestorid.
Foto: Raul Mee
Eesti ettevõtete juurdepääs kapitalile on viimasel ajal olnud problemaatiline. Rahapesuskandaalid ja pangandusturu konsolideerumine on muutnud konkurentsidünaamikat, mistõttu on õige aeg küsida, kuidas kohalikud väikeinvestorid saavad aidata ettevõtetel arengus järgmist sammu teha, kirjutab investor Tauri Alas Äripäevas.

Ülikooli majandustundides õpetatakse esimese asjana konkurentsi olulisust. Ikka on parem, kui leiba küpsetab ühe asemel mitu pagarikoda, sest siis on üksiku pagarikoja toimimisega seotud riskid paremini maandatud. Lihtsamalt öeldes: kui üks läheb pankrotti või viib tootmise mujale, siis pole hullu – meil ju on neid veel! Ettevõtja seisukohast oleks muidugi targem tegutseda üksinda, sest siis võib küsida head hinda ja pole põhjust karta, et tööd vähe oleks.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111