Jaga:
Autor: Raido Pikkar • 24. august 2020
Jaga:

Eestil on potentsiaali olla Euroopa peakontorite maa – Euroopa oma Delaware

Thorgate Grupi juht, Latitude59 kaasasutaja ning Eesti ja tehnoloogiaettevõtluse evangelist Raido Pikkar.
Foto: Andras Kralla
1849. aasta California kullapalavik tegi küll osa kullaotsijaid jõukaks, kuid see-eest kindla edu saavutasid mitmed labidate ja teksapükste müüjad. Neist tuntum Levi Strauss. Sama kehtib ka idusektoris – kullaotsijate ehk start-up´ide võidukäigust ja peakorterite Eestisse toomisest võidaks nii finants- ja õigussektor kohvikupidajateni välja, leiab Thorgate Grupi juht Raido Pikkar.

Olles olnud ise kümmekond aastat tagasi Latitude59 tehnoloogiakonverentsi asutamise juures ning käivitanud ka mitmeid siinseid tehnoloogiakiirendeid ja tugiorganisatsioone, on mul tunne, et pärast mõningast paigal tammumist, tuleb Eestil riigina teha toiduahelas järgmine hüpe. Eestist peab saama Euroopa peakorterite maa – Delaware* of Europe. Meile ei tohiks piisata sellest, et oleme riik, kus on ühe inimese kohta kõige enam start-up´e maailmas. See on vana, aastatetagune saavutus ning paljuski lihtsalt hea turundussõnum.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111