Jaga:
Autor: Rainer Sternfeld • 25. veebruar 2022
Jaga:

Investor Rainer Sternfeld: kurjus pole kadunud, kuid hirmuks pole ei aega ega ruumi

Rainer Sternfeld.
Foto: Raasa Etten/Startup Day
Eile silme ees lahti rullunud Venemaa sõda Ukraina ja vaba maailma vastu andis taas kinnitust, et kurjus pole maailmast kadunud ja vabadus pole iseenesest mõistetav. Probleemide lahendamist ei takista aga tehnilised ja füüsikalised väljakutsed, vaid ennekõike ego, hirm ja mitte-minu-tagahoovis-mõtteviis, kirjutab investor ja ettevõtja Rainer Sternfeld.

Täna öösel pidin ärkama kell 3 öösel ning poleks arvanud, et reaalajas rullub silme ees lahti täieulatuslik sõda Ukraina ja vaba maailma vastu.

Eesti on väike ja vabadus on habras. Seda tuleb iga päev targasti ehitada. Täna on ka kõigile skeptikutele selge, et kurjus pole maailmast kuhugi kadunud, kuid hirmuks pole siin ei aega ega ruumi – peame ehitama Eestit.

Seotud lood
Aeg jalad kõhu alt välja võtta - idusektori arvamusliidrite ettepanekud poliitikutele

Siin ei ole ruumi poliitilisteks punktimängudeks, kuid siin on palju ruumi tarkadeks, pragmaatilisteks pika vaatega otsusteks, mis ületavad mitmekordselt parlamendi valimistsükleid.

Siin on ruumi investeeringuteks haridusse, energeetikasse, julgeolekusse, loodushoidu, tehnoloogiasse, teadusesse. Siin on palju ruumi koostööks ja sõpradeks üle maailma. Meie suurim võimalus on targad lahendused ja ökoloogiline jätkusuutlikkus.

Me peame püüdlema lahenduste poole, mis ei jäta kedagi maha ja annavad inimestele tulevikukindlad oskused ja mõtteviisi. Meil on palju juba olemas ja oleme seda varem ka teinud, mistõttu on mul on suur usk Eesti võimesse olla maailmas teedrajav 21. sajandi riik, kellel on palju sõpru.

Peamiseid probleeme, mida me Eestis ja maailmas tahame ja peame lahendama, ei takista ei tehnilised ega füüsikalised probleemid. Seda takistavad ennekõike ego, hirm ja “mitte minu tagahoovis” mõtteviis.

Olgem empaatilised, kuid näidakem ka sirget selgroogu. Kui näeme oma tuttavaid, sõpru või sugulasi langemas desinformatsiooni kätte, rääkigem nendega. Lõpetagem olemast infomuulad.

Riik, see olemegi meie, mitte keegi kuskil kaugel, mingi müstifitseeritud “nemad”. Keegi pole meile midagi võlgu. Me ise oleme oma vabaduse eest võlgu oma esivanematele ning meil lasub kohustus jätta oma tulevastele põlvedele veelgi parem ja tugevam Eesti ning planeet kui see, mille meie pärisime. See vajab julgust lahti lasta oma egost, vajab julgust end pidevalt taasuuendada, vajab julgust olulisteks asjadeks.

Elagu Eesti! Elagu Ukraina! Ja elagu vaba maailm.

Tegu on Rainer Sternfeldi Facebooki postitusega. Avaldatud autori loal.

...

Et ükski tähtis uudis ei jääks lugemata - liitu FoundME iganädalase uudiskirjaga SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111