Jaga:
Autor: Erki Pisuke • 16. märts 2022
Jaga:

Platvormitöö seadusemuudatus on absurd. Ühiskondlikke arengute tagasi purki surumise asemel võiksime olla teerajajad

HUGO.legal peajurist Erki Pisuke.
Foto: Erakogu
Möödunud aasta lõpus jõudis Sotsiaalministeeriumis arutamisele Euroopa Komisjoni platvormitöö direktiivi eelnõu, mille läbi muudetaks erinevates ettevõtetes nagu Wolt ja Bolt teenuseid osutavate inimeste lepingud töölepinguteks. Idufirma HUGO.legal peajurist Erki Pisuke näeb, et see ei vastaks töölepingu mõttele ning kahjustaks kõigi osapoolte huve.

Väidetavalt on direktiivi eesmärk parandada platvormitöö tegijate kaitset tööturul. Töötajatena tuleks neile tagada miinimumpalk, tööohutus, erinevad puhkused, sh vanemapuhkused ning nõuetele vastav töö- ja puhkeaeg. Samuti tuleks tasuda erinevaid tööjõumakse, et tagatud oleks töötus- ja ravikindlustus ning pension.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111