Jaga:
Autor: Raido Toonekurg • 13. jaanuar 2023
Jaga:

Modera juht: hiinlased vallutavad elektriautoturgu

Ligi pool Euroopa automüügisalongidest välja sõitvatest uutest elektriautodest on nüüd Hiina päritolu tootmise mõistes, sõnas börsiettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.
Foto: Liis Treimann
Kui Hiina koroonameetmeid leevendab ja see omakorda tööstust elavdab, võib sealset päritolu elektrisõidukite hoog ja võim Euroopas ning edasi laiemalt juba globaalsel autoturul küll päris piduriteta edasi minna, kirjutab börsiettevõtte Modera tegevjuht Raido Toonekurg.

Hiina autotööstus tegi viimase aastaga ülivägeva hüppe. Hoolimata rangetest ja kõige muu seas ka tööstust pidurdavatest koroonameetmetest kahekordistus möödunud aasta novembri seisuga Hiina päritolu elektrisõidukite müük Euroopas. Suures pildis pool Euroopa automüügisalongidest välja sõitvatest uutest elektriautodest on nüüd Hiina päritolu tootmise mõistes. Suurimad Hiinast tulevate elektriautode importijad on Inglismaa ja Belgia.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111