Jaga:
Autor: Toomas Seppel • 31. märts 2023
Jaga:

Stopp, seisku AI!

Advokaadibüroo Hedman partner Toomas Seppel
Foto: Hedman Partners
Maailma mitmed eksperdid nõudsid sellel nädalal, et võimsate tehisintellekti (AI) süsteemide arendamisel tuleks teha paus, et tagada nende ohutus inimkonnale. Avalikule kirjale on seni alla kirjutanud üle tuhande inimese, sealhulgas Elon Musk ja Apple'i kaasasutaja Steve Wozniak, aga ka eestlasest Skype´i kaasasutaja Jaan Tallinn.

"Inimeste suhtes konkurentsivõimelise intelligentsusega tehisintellekti süsteemid võivad kujutada endast sügavat ohtu ühiskonnale ja inimkonnale," seisab kirjas, mis kannab pealkirja Peatage hiiglaslikud tehisintellekti eksperimendid. Samas kirjas on mainitud, et tehisintellekti arendajad peavad koostööd tegema poliitikakujundajatega, et märkimisväärselt kiirendada tehisintellekti süsteemide ning suurte andmekogumite järelevalvet. Samuti peab rakendama päritolu ja märgistussüsteeme, et aidata vahet teha reaalse ja sünteetilise vahel.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111