Jaga:
Autor: Rasmus Raal • 8. august 2023
Jaga:

Inimene vajab seitset eri tüüpi puhkust

Rasmus Raal, Glia disainijuht
Veel seitse aastat tagasi oli mu ettekujutus varajasest idufirmast üsnagi stereotüüpne - grupp samade pusadega semusi istumas nooblis Telliskivi kontoris, pizzaviil käes, samal ajal arutades nii muuseas Playstatoni kõrvale, kuidas investoritelt järgmine rahastusvoor kätte saada.

Aastaid hiljem, olles ise osaline selles süsteemis, näen seda põnevat maailma realistlikuma pilguga – see on väljakutseid ja piiramatuid võimalusi täis valdkond, kuid sellel on ka oma nähtamatu hind. Intensiivne tempo ja kasvavad ootused panevad tihtipeale töö ja eraelu tasakaalu tõsiselt proovile. Idufirma nähtusena on alles mõnikümmend aastat vana ettevõtlusmudel, mis oma uudsuses meelitab ligi valdavalt noori teotahtelisi inimesi. Noortes on teadupärast palju energiat ning ka startup'is töötamine võib olla äärmiselt intensiivne, nõudes inimestelt endalt sama kiiret arengut ja kohanemist. See tähendab tihtipeale ületunde ja puhkuse ignoreerimist.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111