Jaga:
15. september 2023
Jaga:

Millega tasub arvestada optsiooniprogrammi koostamisel?

Tõnu Kolts, Advokaadibüroo COBALT vandeadvokaat
Foto: Advokaadibüroo COBALT
Töötaja osalusoptsioonid ei ole täna enam teema, millest ettevõtjad saaksid mööda vaadata.

Osalusoptsioonid moodustavad idufirmades tihti ühe osa töötaja kompensatsioonipaketist. Pahatihti aga ei mõelda läbi optsiooniprogrammi olulisi tingimusi programmi koostamisel ning kasutatakse kättesaadavaid näidisdokumente ilma eksperte kaasamata. Sellisel juhul ei esine probleeme reeglina osalusoptsiooni andmisel, vaid need kerkivad näiteks töötaja lahkumisel, optsiooni realiseerimisel või näiteks olukorras, kus 100% osalus optsiooniandjas soovitakse võõrandada ning kõik väljateenitud optsioonid tuleb realiseerida.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111