Jaga:
Autor: Anne Veerpalu • 1. aprill 2024
Jaga:

Bolti erandi kasutamine nõuab põhikirja muutmist

Anne Veerpalu onTECH x LEGAL Advokaadibüroo asutaja ja vandeadvokaat.
Foto: Kati Visnap
Kui sul on Bolti erandiga ehk 10 000 eurose kapitaliga osaühing, siis on oluline, et sa teaksid, et osa müügilepingu notariaalne vorminõue kaob ainult juhul, kui osanikud tegelikult ka muudavad põhikirja selliselt, nagu äriseadustik nõuab, kirjutab Anne Veerpalu, TECH x LEGAL Advokaadibüroo asutaja ja vandeadvokaat.

Bolti erandina tuntakse võimalust võõrandada osaühingu osa notarit külastamata ning EVK-s osi registreerimata. Seega kui tavapäraselt nõuab Eesti seadus, et osaühingu osa müügi jaoks on vaja notariaalset võõrandamislepingut siis muuhulgas ka Bolti lobbistamise tulemusel on võimalik notariaalsuse nõudest loobuda osaühingul, millel on vähemalt 10 000 eurone osakapital.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111