Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 29. oktoober 2021
Jaga:

Wise'i ja Bolti asutajad hakkasid idufirmade kombel lahendama kriise hariduses

Kolm aastat tagasi käivitati Bolti kaasasutaja Martin Villigi (taga) ja Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikuse eestvedamisel haridusfond, mida juhib Heateo Sihtasutus ja mis investeerib haridusprobleeme lahendavatesse ideesse. Fondi juhib Pirkko Valge (esiplaanil). Paremal saatejuht Rivo Sarapik.
Foto: Mai Kroonmäe
Kas lihtsam on muuta traditsioonilisi sektoreid või inertset ja kohati ka kriisis haridusvaldkonda? Sellele küsimusele otsivad saates vastuse kaks edukat iduettevõtte asutajat ehk Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus ja Bolti kaasasutaja Martin Villig, kelle eestvedamisel asutati hiljuti haridusfond. Heateo Sihtasutuse juhitud fond investeerib miljon eurot haridusvaldkonna probleeme lahendavatesse projektidesse ja nendest ning nende tulemustest räägib saates Heateo SA juht Pirkko Valge.

Teeme juttu sellest, kuidas lahendada hariduses ühe teravama probleemi ehk õpetajate puuduse ja järelkasvu puudumist ja tõsta õpetajad ning haridusjuhid tippjuhtide tasemele, miks on koolid nagu idufirmad ja miks samas ei tohiks neid idufirmadena vaadata ning paljust muust.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111