Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 27. november 2021
Jaga:

Riskiinvestor kirjutab poole rahast korstnasse, aga teenib ikka mitmekordselt tagasi

Siena Secondary Fund ehk järelturu investeeringuid tegev riskifond teeb paberil miljonärid – näiteks idufirma asutajad, töötajad või varajased investorid – päriselt jõukaks. Fondi juht Rando Rannus rääkis Äripäeva raadio saates "Riskiraha", et tihtilugu pakutakse fondile osalust vähe atraktiivses ettevõttes ja raskem on osalust saada nendes, milles tahaks.
Foto: Raul Mee
Eestis tegutsevaid riskikapitaliettevõtteid ühendab soov teenida mitmekordset tootlust ja investeerida järgmistesse ükssarvikutesse. Samas erineb see, kuidas see tulemus saavutatakse.

Ehkki fondid investeerivad lootusega teenida mitmekordset tootlust, siis lõviosa investeeringutest läheb vett vedama ja sellega tuleb arvestada, selgub Äripäeva raadio saatesarja "Riskiraha" külaliste kogemusest. Saates kõnelenud investorid on investeerinud nii praegustesse kui ka loodetavatesse tulevastesse ükssarvikutesse, nagu näiteks Bolt, Veriff, Monese, Starship ja paljud teised.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111