Jaga:
Autor: Tarmo Virki • 18. mai 2023
Jaga:

"Praegu on müügid tõesti suured."

Astrid Laupmaa ja Tarmo Virki
Majanduslanguses on kunstiturg aktiivne ja oksjonitel lüüakse rekordeid, ütles kunsti-idu kaasasutaja Astrid Laupmaa podcasti PitchME esimeses saates.

"Kunstiturg on selline kummaline nähtus. Kui te vaatate ajalugu kriisi ja sõja ja kõige muu ajal, siis inimesed otsivad kuhu oma raha panna. Ja siis leitakse kunst. Praegu on müügid tõesti suured. Nii et isegi kui te vaatate Eesti selle kevadisi oksjoneid, siis nad tõesti tegid rekordeid," rääkis kunsti-idu Kanvas.AI tegevjuht ja kaasasutaja Astrid Laupmaa FoundME uues podcastis PitchME.

"Kui kõik läheb jälle ülespoole, siis inimesed ostavad ikka kunsti, sest neil on rohkem raha, et teha emotsionaalseid oste," ütles ta.

"Varade jaoks on see nagu varjupaik. See on üks vanimaid ärisid maailmas. See on alati olnud olemas ja ma ei näe, et see kaoks kuskile. Lihtsalt viis, kuidas me kunsti müüme, on muutumas, sest tehnoloogia muutub. Kunst oli varem rohkem kohalik, aga nüüd on tehnoloogia abiga võimalik investeerida globaalsesse kunsti," ütles Laupmaa, kes avas maikuus uuel Web3 tehnoloogial põhineva platvormi nft.kanvas.ai kunstnikele, kollektsionääridele ja galeriidele.

Lisaks uuel tehnoloogial põhinevale keskkonnale alustas Kanvas.ai esimest avalikku rahastusringi Fundwise.me keskkonnas, et käivitada omamoodi kunstiteose osade kauplemisplatvorm.

Kuula PitchME: Kanvas.AI saadet siit:

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111