Jaga:
Autor: Mare Timian, raamatupidaja.ee juht • 28. märts 2024
Jaga:

Tehisarule pannakse päitsed pähe

Fotol on vandeadvokaat Silvia Urgas, saatejuht Mare Timian ja filmitootja Heiki Luts.
Saates „Digitark äri” räägime tehisaru ja intellektuaalse omandi õiguslikest küsimustest. Uurime, kellele kuulub AI loodu ja kas me võime üldse õiguslikult rääkida AI loodud teostest. Juttu tuleb ka kohtukaasustest ning Euroopa Liidu teedrajavast tehisaru määrusest, mis on maailmas esimene omalaadne õigusakt.

Ettevõtluses kasutatakse sisu loomisel üha rohkem tehisintellekti, sest selle suur eelis on kiire tulemus väiksemate kuludega. Seejuures on muidugi oluline, et tehisaru abil loodud materjali saaks kasutada kartmata, et rikutakse kellegi õigusi.

Hiljuti vastu võetud Euroopa Liidu tehisaru määrus on maailmas esimene omalaadne õigusakt, mille abil püütakse maandada AI kasutamisest tulenevaid riske. Tutvustame saates lähemalt, mida määrus reguleerib ning millega tuleb tehisintellekti kasutajatel arvestada. Juttu tuleb ka tehisaruga seotud kohtukaasustest, näiteks New York Timesi hagist OpenAI vastu Ühendriikides.

Saates on külas TGS Balticu vandeadvokaat Silvia Urgas ja Heiki Luts ettevõttest Frost Films. Saatejuht on Mare Timian, Äripäeva teemaveebide raamatupidaja.ee ja palgauudised.ee ärijuht.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111