Jaga:
Autor: Kohvisemu • 26. november 2021
Jaga:
Sisuturundus

Kvaliteetsest kohvist saab kodukontori kohustuslik eelis

Üha rohkem inimesi üle maailma joob tööl kohvi. Tänu sellele on üha enam ettevõtteid juurutamas või arendamas kohvitsooni. Seega on töötajatel päeval mugav juurdepääs kohvile. See võib anda neile ka vajaliku lisatõuke!

Te ei suurenda espressoimasina ostmisest saadavat kasumit, vaid pakute oma töötajatele rohkem hüvesid, mis sellega kaasnevad.

Praeguses tööstusharu uuringus leiti, et kui inimene otsustab leida oma järgmise tööülesande, naudib 48 protsenti töötajatest ettevõtete hüvesid ja eeliseid, näiteks toitude ja jookide kättesaadavust. See kehtib ka lepinguliste palkade puhul, sest hüvitis otsustab enam kui kindlasti, kas nad naasevad kuni töö lõpetamiseni.

Kuid millised ettevõtte hüved on töötajate jaoks tegelikult olulised? Kui palgad ei pruugi alati midagi muuta, mida see tähendaks? Vastused võivad teid hämmastada.

Hea kohv on oluline ja kasutoov eelis

Tasuta joogid ei pruugi olla kõige tulusam valik, mida tööandjal pakkuda on, kuid espressomasin aitab kaasa heale kontorikultuurile ja toetavale töökeskkonnale. Muidugi ei too espressomasin alati töötajaid juurde ega hoia neid ning ilma muude algatusteta ei tõsta see ka teie töötajate rahulolu. Kuid öeldakse, et töötajatega, kes kontoris head kohvi ei joo, on raske ette kujutada suurepärast töökeskkonda.

See, et töötajaid on tõesti lihtne hea kohviga kostitada, ei tähenda, et see poleks eluliselt tähtis, kuna see paneb meid tundma, et meid armastatakse ja austatakse ning see suurendab meie rahulolu tööga.

Kofeiin aitab tõsta tootlikkust

Kohvi joomine aitab töötajatel keskenduda tõhusalt töödata. See võib aidata ka keskpäeval välja kukkumise tunde vastu ja annab kõigile hoogu juurde. Huvitav, kuidas seda kohviga saavutada? Ajus leidub kemikaali nimega adenosiin, mis põhjustab inimese väsimust.

Kui adenosiini tase ajus tõuseb, tekib unisus. Kuna kofeiin on diureetikum, blokeerib kohv selle toime ja paneb inimesed end erksana tundma. See aitab töötajatel üleval püsida, kuna see parandab nende vaimu ja tekitab endorfiinide tormi. Loomulikult ei ärata see inimesi tingimata, seega võib see ära hoida pearinglust.

Aitab säästa väärtuslikke töötunde

Kas töötajad teevad päeva jooksul pikema pausi, et juua lähedal asuvas kohvikus kiiret kohvi? Uuring näitab, et 68 protsenti inimestest tarbib kohvi tööpäeva jooksul.

Kui töötajad lahkuvad tassi kohvi jooma, võib ettevõte kaotada väärtuslikke töötunde. Töötajad võivad muidugi kodust kohvi kaasa võtta, aga mis siis saab, kui see lõppeb?

Umbes 43 protsenti inimestest ütleb, et kohv on nende lemmikjook, kuna see toetab neid tööl. Nad kas lahkuvad töökohalt, et rohkem selle saada, või kogevad keskpäevast langust, kui pole kohta, kust end täita. Kohvi pakkumine annab töötajatele võimaluse töökohal viibida ja saada uut täitumist.

Järeldus

Tänapäeval on töötajad harjunud nendega leppima ja järk-järgult oodatakse kõrgetasemelisi stiimuleid töötajatele kõige nõudlikumate oskuste omandamiseks. Ja kuigi teises parim olla võib tunduda võimatu, on lihtsamaid viise, kuidas luua õhkkond, mis meeldiks isegi kõige kibedamatele töötajatele – neile, kes ei nõua kõrgemat palka.

Pidage meeles, et ametikoha hindamisel usub 56 protsenti tööandjatest, et töötajate hüved ja töötajate hüvitised on väga olulised. Töötajate parimatesse võimalustesse investeerimine aitab teil luua õhkkonna, mida teie organisatsioon soovib areneda, ja aitab teil sellel teel saavutada edu.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111