Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 4. mai 2020
Jaga:

Idufirmad said investoritelt külma, aga mitte ainult

"Kõik Eestis asuvad Eesti ja Baltikumi strateegiaga fondid jätkavad investeerimist ka praegusel kriisiajal," selgitas Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni juht Margus Uudam.
Foto: Eiko Kink
Muutunud olud tõid Eesti idufirmadele korraga nii külma duši kui ka lootuskiire – osa iduettevõtteid jäi neile juba lubatud rahast ilma, kuid samas otsivad investorid endiselt kasvavaid ettevõtteid ja edukaid ärisid. Ühtlasi on selgumas kriisikindla ettevõtte mudel.

Värskest Eesti idufirmade seas tehtud küsitlusest tuli välja, et igal viiendal on investorid välja lubatud raha tagasi kutsunud. „See on väga halb toon, kui tingimused on juba kokku lepitud, paber laual ja hakatakse allkirja tagasi kutsuma,“ selgitas Eesti Startupi Juhtide Klubi asepresident Sten Tamkivi Äripäeva raadiole. „Õnneks on seda olnud vähe.“

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111