Jaga:
Autor: Äripäev • 4. mai 2020
Jaga:

Uuring: Eesti idufirmadel jätkub raha kuni viieks kuuks

Startup Estonia juhi Maarika Truu sõnul on iduettevõtted optimistlikud, kuid paljudel on vaja leida lähikuudel lisainvesteeringuid.
Foto: Andras Kralla/Äripäev
Hoolimata üldisest positiivsest meelsusest iduettevõtete seas, näitavad Startup Estonia ja Eesti Startupi Juhtide Klubi läbi viidud uuringu tulemused, et paljud iduettevõtted plaanivad raugeva rahavoo tingimustes kärpeid, tõdes Startup Estonia juht Maarika Truu.

Truu hinnangul on praegust kriisiolukorda arvestades Eesti idusektoris hea seis ning iduettevõtted hindavad, et lähikuudel jäävad pigem ellu. "Eesti iduettevõtete rahalised puhvrid on täna piisavad kaheks kuni viieks kuuks, kuid see tähendab, et juba lähima paari kuu jooksul tuleb neil kaasata lisainvesteeringuid," selgitas Truu, kes toonitas, et kapitali olemasolu on iduettevõtete jaoks kriitilise tähtsusega.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111