Jaga:
Autor: foundME • 5. mai 2020
Jaga:

Veriff koondab üle 60 inimese

Veriff OÜ juhi ja asutaja Kaarel Kotkase sõnul koondab ettevõtte üle 60 töötaja.
Foto: Andras Kralla / Äripaev
Hiljuti aasta ettevõtja tiitli pälvinud idufirma Veriff looja Kaarel Kotkas teatas 63 töötajale, et nad koondatakse, kirjutab Postimees.

Tehisintellektiga isikutuvastuse lahendust pakkuv Veriff on viimastel aastatel pidevalt kasvanud. Veriffi 2019. aasta neljanda kvartali käive oli 947 200 eurot ning töötajaid samal ajal 293. Käesoleva aasta alguses oli tööl juba üle 300 töötaja 42 eri rahvusest.

Samm võib nii mõnelegi kõrvaltvaatajale paista kummaline ja vastuoluline, kuna Kotkas on koroonakriisi kestel korduvalt öelnud, et Veriffi äri on tõusuteel – kui füüsilisi kontakte on vähem, vajatakse aina rohkem isikutuvastust interneti kaudu, märgib Postimees. Kotkas mainis, et veebruariga võrreldes suurenes nende ärimaht kaks korda. Koondamise põhjus peitub aga Veriffi ärimudeli nüanssides, selgitas Kotkas ajalehele: suur osa väljapoolt USA-d ja Euroopat pärit kliendid, keda Veriff verifitseeris ligi 100 töötaja abil käsitsi, on ära kukkunud.

Veriff tegeleb isikusamasuse tuvastamisega, kaitstes nii ettevõtteid kui ka nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Isikusamasust tuvastatakse automaatselt tehisintellekti abil analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada rohkem kui 3000 erinevat dokumenditüüpi enam kui 190 riigist. Hiljuti avas ettevõtte esimese kontori väljaspool Eestit ja seadis end sisse New Yorgis.

Veriffi looja Kaarel Kotkas oli mullu septembris ilmunud Rikaste TOPis uustulnuk, olles 423. kohal. Kotkase varade väärtus on Äripäeva hinnangul 9,4 miljonit eurot.

Pikemalt loe siit.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111