Jaga:
Autor: foundME • 11. mai 2020
Jaga:

Tallinna innovatsioonifond toetab 50 000 euroga targa linna lahendusi

50 000 euro suuruse toetusfondiga innovatsioonikonkursi eesmärk on võtta kasutusele uusi targa linna lahendusi, mis arendaks Tallinna linna kaasaegsemaks.
Foto: Liis Treimann
Tallinna linn koos teadus- ja ärilinnakuga Tehnopol kuulutab välja „Tallinnovation“ innovatsioonikonkursi leidmaks targa linna lahendusi turismi, ringmajanduse, kogukondlike piirkondade, e-teenuste ning Tallinn-Helsinki koostöö valdkonnas, mis muudavad linna teenused ja keskkonna mugavamaks ning kaasaegsemaks.

50 000 euro suuruse toetusfondiga innovatsioonikonkursi eesmärk on võtta kasutusele uusi targa linna lahendusi, mis arendaks Tallinna linna kaasaegsemaks, inimsõbralikumaks, säästlikumaks ja avatumaks. Ühtlasi esitab konkurss koroonakriisi järgselt kõigile ettevõtetele väljakutse uute innovaatiliste ideede ja lahenduste leidmiseks.

„Tallinnas on juba täna tehtud mitmeid uuendusi – alates 3D-linnamudelist ja unikaalsetest kohaliku omavalitsuse e-teenustest, nutikate sensor- või liikuvuslahenduste ning innovaatiliste eraettevõtete lahendusteni. Need on vaid mõned näited. Meie eesmärk on muuta Tallinn targa linna lahendustega konkurentsivõimelise uue majanduse eestvedajaks ja seda tasakaalustatud, rohelises ja turvalises linnakeskkonnas tema kodanikele. Innovatsioonikonkurss on selleks suurepärane võimalus ja aitab sammu pidada tehnoloogia tormilise arenguga," selgitas Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Konkursile oodatakse targa linna ideid, mis pakuvad toimivaid alternatiive nii kasutusesolevatele lahendustele kui ka toovad täiesti uue lähenemise järgmistesse fookusvaldkondadesse – turism, ringmajandus, kogukondlikud piirkonnad, e-teenused ja Tallinn-Helsinki koostöö. Innovatsioonikonkursist võivad osa võtta Tallinnasse registreeritud ettevõtted. Idee esitanutel on võimalus saada rahalist toetust, piloteerida oma projekti, saada Tallinna linnalt kontakte, nõuandeid ja vahendeid ning kasutada Tehnopoli mentorite võrgustiku tuge.

Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol äriarenduse juhi Martin Goroško sõnul on targa linna tehnoloogiad üheks Tehnopoli fookusvaldkonnaks ning linnak ise on mitmete uuenduslike toodete ja teenuste testkeskkond. „Tallinnaga innovatsioonikonkursi korraldamine on loogiline jätk meie teenuste koosseisule. Meil on palju idu- ja kasvuettevõtteid, kelle ideed ja tooted juba praegu linnaruumi nutikaks, säästlikuks ja mõnusaks muudavad. Rahaline toetus ja testkeskkonna valmisolek, teeb asjad valdkonna ettevõtjatele veelgi lihtsamaks. Saame kiiresti lahendused kasutusele võtta, tagasisidet koguda, kohandada ja maailmaturgudele viia,“ rääkis Goroško.

Innovatsioonifondi suurus 2020. aastal on 50 000 eurot. Kandideerimine on avatud tänasest kuni 24. augustini 2020. Rohkem infot: innovatsioonifond.tehnopol.ee.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111