Jaga:
Autorid: Eva Kiisler, Sandra Malvik • 18. mai 2020
Jaga:

Kriis päikeseenergia turul kasvu ei pidurda

Mullu sügisel avas Roofit Solar Energy tehase Tallinnas Harku järve lähistel. Ettevõtte asutaja ja üks juhte Andri Jagomägi tutvustas nende tööd ka president Kersti Kaljulaidile.
Foto: LIIS TREIMANN
Jüri Mõisa ja Hannes Tamjärve osalusega Eesti idufirma Roofit Solar Energy koroonakriisist ei heitu. „Nii palju kui mina mäletan, on päikeseenergia turul olnud alati kasv. Kui vaatame aastaid 2007-2008, kui oli majanduslangus, siis tegelikult kasvas see turg 30%. Kriisid kasvavat trendi ei mõjuta," sõnas ettevõtte juht Andri Jagomägi.

Jagomägi hinnangul on traditsioonilistel ettevõttetel ja idufirmadel majanduskeskkonnast täiesti erinev nägemus. "Iduettevõtete seisukohalt on täiesti ükskõik, kas on pluss või miinus 10% majanduslangust või –kasvu. Me ei ole välja kujunenud, meil ei ole väljaarenenud turgu. Iduettevõte vaatab pigem pikemat perspektiivi ja suuremaid trende kogu ühiskonnas,“ rääkis ta.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111