Autor: Signe Sillasoo • 26. mai 2020

Kuidas majanduskriisis investeeringuid kaasata?

Investorid on muutunud praeguses majanduskriisis hulga ettevaatlikumaks, analüüsimaht on suurem ja investeeringute tegemist kaalutakse põhjalikumalt.
Autor: Pixabay

Kui mullu kulges Eesti iduettevõtete rahastamine tõusvas joones, kaasati üle 266 miljoni euro, siis praegune kriis on investorite hoogu pidurdanud.

Investeeringute kaasamine on hetkel keeruline ja aeganõudev, kuna reisimine on piiratud, konverentsid ja muud sündmused on kolinud virtuaalmaailma, mistõttu kulub start-up´idel rohkem aega, et investoritega suhelda, sõnas Tera Ventures´i partner Stanislav Ivanov FoundME.io podcastis.

FoundME.io toetajad:

Lisaks on investorid muutunud hetkel ka hulga ettevaatlikumaks, analüüsimaht on suurem ja investeeringute tegemist kaalutakse põhjalikumalt, toonitas Hedman Partners´i partner Valter Võhma. See peegeldub ka investeeringute mahus – ligi 40% tehingutest on pausile pandud, 60%-ga minnakse hetkel edasi. Samas tõi Võhma saates välja 7 võimalust, kust hetkel idufirmana siiski tasub proovida raha küsida.

Lisaks tuleb saates juttu veel investeeringute kaasamisest kriisiolukorras, investorite meelsusest praeguses majandusolukorras ning riigiabist. Saatekülalisteks on Hedman Partners´i advokaat Kati Pino, Hedman Partners’i partner Valter Võhma ja Tera Ventures´i partner Stanislav Ivanov.

Saadet juhib Enn Metsar.

Sari valmib koostöös Hedman Partners'iga.

Kuula saadet siit:

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Uudiskiri
Privaatsustingimused
Signe Sillasoo
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 55547426
AS Äripäev
Vana Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111
c439aa8-19.10.21-11:29