Jaga:
Autor: foundME • 3. juuni 2020
Jaga:

Starshipi pakirobotid koguvad Suurbritannias populaarsust

Starshipi pakirobotid on koroonakriisis aidanud inimestele toitu vedada.
Foto: Reuters/Scanpix
Märtsis, kui Suurbritannias kehtestati eriolukord, muutus toidu ostmine paljude jaoks keerulisemaks kui varem – online-keskkondadest tellides olid järjekorrad väga pikad, füüsiliselt poest toitu ostes tuli ka kaua oodata, kuna poodi lubati korraga vaid kindel arv inimesi, mistõttu tulidki appi pakirobotid, vahendab Sifted.

Londonist umbes 80 km loodes asuvas Milton Keynes´is asuvatel ostjatel oli lisaks poes käimisele või e-poes ostlemisele veel üks võimalus. Eesti idufirma Starship opereeritavad pakirobotid sõitsid mööda tänavaid, toimetades kontaktivabalt toidukaubad inimesteni.

Seotud lood
Start-up tõi turule rääkivad veebibännerid
Iduettevõtja seitse võimalust raha kaasamiseks

Suurbritannia ühistu Co-op Food veebiarenduse juhi Jason Perry sõnul on see lahendus olnud tõeline päästerõngas inimestele, kes pole oma kodudest välja pääsenud. „Alates pandeemia algusest on robotitega toidu kohale toimetamise nõudlus tohutult kasvanud. Tellimuste arv on kahekordistanud ja müük on suurenenud neli korda," sõnas Perry.

Co-op Food kasutas pakiroboteid juba enne pandeemia algust. Ettevõte oli üks esimesi, kes need kaks aastat tagasi kasutusele võttis, kui Starship hakkas Milton Keynes´is pakiroboteid katsetama. Praegune olukord on kiirendanud huvi nende laialdasema kasutuselevõtu vastu.

Kasutajate kommentaarid pole olnud samas ainult positiivsed – rakenduse tagasisidest leiab klientide kaebusi vigade ja kasutusraskuste kohta. Lisaks ei meeldi kõigile ka toidupoodide juurdehindlus kaupade kohaletoimetamise eest. Sellest hoolimata on nõudlus ja huvi lahenduse vastu olnud siiski nii suur, et ettevõtte kavatseb Perry sõnul suurendada teenuse pakkumist kahe poe asemel kaheksas. Lisaks suurendatakse robotite arvu 80lt 100ni.

Alanud kriis on mõjunud ettevõttele Starship Technologies siiski raskelt - märtsis lõpetati töösuhe paljude töötajatega.

Starshipi asutasid 2014. aastal Ahti Heinla ja Janus Friis, kaks meest, kes olid ka Skype’i asutamise juures. Firma robotid sõidutavad tellijateni toidukaupa Eestis, Suurbritannias ja USAs. Mullu augustis kaasas Starship Technologies 40 miljonit USA dollarit.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111