Jaga:
Autor: Kristel Härma • 18. juuni 2020
Jaga:

Pipedrive vahetab juhti

Timo Rein annab pärast kümmet aastat Pipedrive'i juhtimise üle. Uut juhti valiti hoolega üle poole aasta.
Foto: Magnus Heinmets
Kümme aastat Pipedrive’i juhtinud kaasasutaja Timo Rein taandub ettevõtte juhtimisest, koha võtab üle teise äritarkvaraettevõtte juht Silicon Valleyst.

Pipedrive’i tegevjuhi kohalt nõukogu esimeheks asuv Timo Rein märkis, et neil on küll üle 90 000 kliendi ning nad on suutnud ehitada tarkvara, mis peegeldaks müügiinimeste tegelikke vajadusi, kuid pärast 10 aastat tegutsemist on olukord muutunud ning tuleb edasi liikuda järgmisele tasemele.

Selleks tuleb appi äritarkvara Zoho senine president Raj Sabhlok Silicon Valleyst.

Seda, et ettevõte vajab juhivahetust, ei tundnud Rein sugugi mitte koroonakriisi tagajärjel muutunud maailmas, vaid eelmisel aastal. Uut juhti valiti erilise hoolega ning see võttis aega.

"See protsess, kus me töötasime erinevate kandidaatidega ja jõudsime lõppvalikuni, kestis 6-7 kuud, enne seda oli profileerimist ja tiimi kokkupanekut, et kes oleksid võimelised sellist tüüpi tööd tegema,“ kirjeldas Rein. Need, kes terve protsessi läbi tegid, läbisid paarkümmend intervjuud väga erinevate ettevõttega seotud inimestega. "Kõik need inimesed, kelle ülesanne ja huvi on ettevõtet edasi kasvatada ja juhtida, pidid suutma jõuda ühiselt kohta, kus nad tunnevad ennast juhi valiku osas hästi. Mul on tunne, et me sellesse kohta ka jõudsime.“

Reinu sõnul tegid nad ära suure töö, et leida tõepoolest juht, kes suudaks viia Pipedrive’i uuele tasemele. „Elu on näidanud, kui keeruline on saada neid asju sobima, kui meeskonnas inimesed vahetuvad või liituvad, aga see kadalipp, mille uus juht on pidanud läbima, annab mulle selle kindluse,“ kinnitas ta.

Reinu sõnul on nad näiteks seni toetanud ettevõtteid peamiselt müügiprotsessi keskosas, kus toimub aktiivne müümine. Müük algab aga näiteks kampaaniatest, millega on seotud ka turundusinimesed, ning müügi teises otsas on vaja müüdud tooted ja teenused ka juurutada. „Selleks on meil vaja kõvasti tööd teha, et suuta jätkuvalt tuua turule kvaliteedimärgiga tooteid, mis on lihtsad ja kasulikud,“ rääkis ta. Lisaks on neil järgmiste aastate jaoks ambitsioonid müügi- ja äriandmete ühendamise osas.

Pipedrive uus juht Raj Sabhlok sõnas, et teda tõmbas Pipedrive’i poole ettevõtte hea tervis. Tema sõnul on Pipedrive’il vägagi hästi vastu võetud toode ning ärimudel on kindel ja vankumatu kultuuriga. "Pipedrive on finantsiliselt väga heas seisus. Ma arvan, et Pipedrive on isegi SaaS-(tarkvara teenusena – toim) valdkonnas oma tugevate majandustulemuste poolest esimese 10% seas. See on väga unikaalne ja ma tahan olla osa sellest.”

Raj Sabhlok pidi enne valituks osutumist läbima mitukümmend intervjuud.
Foto: Erakogu

Pikemat plaani on Sabhloki sõnul veel vara paika panna, kuid SaaS-valdkonna tarkus olevat see, et kui sa oled suutnud töötada välja suurepärase toote ja turu sobivuse, tuleb töötada selle nimel, et võtta sellest maksimum. Pikaajaliselt tahaks ta siiski kasvatada Pipedrive’i veelgi suurema käibega ettevõtteks.

Nii Rein kui Sabhlok kinnitasid, et ehkki väikseid ja keskmise suurusega ettevõtteid, kes on nende peamised kliendid, kriis raputas, on nad taas jalgale tulemas. Reini sõnul suutsid palju väikesed jonnakad ettevõtted isegi kiiremini kohaneda kui suurfirmad.

Pipedrive on 2010. aastal Timo Reini, Urmas Purde, Ragnar Sassi, Martin Henki ja Martin Tajuri asutatud müügijuhtimise tarkvara ettevõte.

Timo Rein asus Äripäeva eelmise aasta rikaste edetabelis 39,5miljonilise vara väärtusega 82. kohal, Urmas Purde oli 39,4 euro suuruse vara väärtusega 83. kohal.

Täna kasutab Pipedrive’i müügitööriistu üle 90 000 ettevõtte rohkem kui 150 riigis. Firma on kaasanud 90 miljoni USA dollari väärtuses kapitali investeerimisfondidelt Bessemer Venture Partners, Insight Venture Partners, Atomico, Deutsche Telekom Capital Partners ja Rembrandt Venture Partners. Pipedrive’i kontorid asuvad Tallinnas, Tartus, Londonis, Lissabonis, Prahas, Riias, Dublinis, New Yorgis ja St. Petersburgis Floridas. Kiiresti kasvavas ettevõttes töötab üle 600 inimese.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega – telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111