Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 22. juuni 2020
Jaga:

Uued tuuled: Sten Tamkivi jätab aasta lõpuni Topia

Sten Tamkivi taandab ennast Topia tootearendusjuhi kohalt ja asub isapuhkust nautima.
Foto: Liis Treimann
Skype´i üks asutaja ja endine tegevjuht, lisaks veel mitmeid ettevõtteid juhtinud ja nõustanud Sten Tamkivi taandab ennast tänasest Topia tootearendusjuhi kohalt ja läheb kuni aasta lõpuni isapuhkusele.

Tamkivi kirjutab oma blogis, et alates tänasest, selle asemel, et lugeda Slackist nädalavahetusel saabunud sõnumeid ja e-kirju ning vaadata kalendrit, mis on täis hilisõhtuseid USA-kõnesid, veedab ta päeva pisipoeg Stigi ja teiste pereliikmetega.

Seotud lood
Vaatame Fortumo suurtehingu sisse: osa müügihinnast tuleb alles välja teenida

„Ma lähen isapuhkusele ja taandan end kuni aasta lõpuni Topia tootearendusjuhi kohalt. Ma katkestan oma päevatöö tegemise, aga jätkan vähestel nõukogu kohtadel, kus ma olen," teatas ta.

Sel suvel loodab Tamkivi koos perega puhata. Septembrist lähevad vanemad lapsed kooli ja abikaasa võtab vastu uued tööalased väljakutsed. „Ma eeldan, et see on uus ja väga nõudlik roll nii mulle kui siis juba 6-kuusele džentelmenile, et koos hakkama saada."

Esimese kolme lapsega võttis ta puhkust mõned nädalad, meenutab Tamkivi. Lapsed sündisid nii Skype'i kui Teleporti ajal. Siis kippus töö olema esikohal, mistõttu langes koduste toimetuste koormus abikaasale.

Mitte üheski universumis ei tohiks see vahe olla 97:3. 75% minu järeltulijatest on pojad. Võib-olla selle aasta eeskuju aitab neilgi tulevikus teha oma valikuid.
Sten Tamkivi, Topia tootearendusjuht

Blogipostituses tõi Sten Tamkivi välja mõtlemapaneva statistika. 2018. aastal olid 44 752 vanemapuhkusel olevast inimesest kõigest 1325 mehed. See teeb 3 protsenti. „Mitte üheski universumis ei tohiks see vahe olla 97:3. 75% minu järeltulijatest on pojad. Võib-olla selle aasta eeskuju aitab neilgi tulevikus teha oma valikuid," kirjutas Tamkivi.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111