Jaga:
Autor: foundME • 7. juuli 2020
Jaga:

Eestlaste loodud uudisteäpp tahab aastaga jõuda kümne miljoni kasutajani

So.Fa.Dogi kaasasutaja Lauri Meidla.
Foto: Andres Haabu
Iduettevõtte So.Fa.Dog loodud inglisekeelse uudisteäpiga, mida hetkel saab kasutada tasuta, tahetakse jõuda aastaga kümne miljoni kasutajani ning hakata teenuse eest raha küsima.

"So.Fa.Dogi äpp loodi inimestele, kes on tüdinenud reklaamidest, maksumüüri taga peidus olevatest uudistest ning soovivad ennast maailmas toimuvaga kurssi viia kiirelt ja lihtsalt. Kogu uudiste läbi töötlemise töö on kasutajate eest ära tehtud," selgitas ettevõtte kaasasutaja Lauri Meidla, kes varasemalt töötas börsikauplejana. "Äpi missiooniks on tuua lugejateni arvamustevabad ja neutraalsetele faktidele põhinevad uudised, mille kallutatust aitavad vältida ka kasutatud visuaalid," sõnas Meidla.

Iduettevõte So.Fa.Dog uudisterakendus pakub kasutajaile võimalust tarbida uudiseid reklaamivabalt ja sisselogimiseta. Pealkirjad koosnevad kolmest sõnast ja uudise sisu kahest lausest. Uus äpp sihib tarbijana Y-põlvkonda ehk inimesi, kelle sünniaasta jääb orienteeruvalt vahemikku 1980ndate algusest 2000ndate algseni. Ettevõtte ambitsiooniks on aastaga jõuda kümne miljoni kasutajani ning muuta jäädavalt seda, kuidas inimesed uudiseid tarbivad.

Seotud lood
Äpp muudab uudised sekunditega loetavaks

Nädala alguses lisandus äppi kasutajate poolt enim soovitud ja ettevõtte teatel maailmas uuenduslik uudiste kategoriseerimise funktsioon. Esmalt toodi valikusse kaheksa kategooriat, mis katavad uudiseid päevakajalistest teemadest ja poliitikast meelelahutuseni. Kategooriail pole nimesid, neid tunneb ära värvide järgi.

Molekulaarbioloogiast uute bikiinideni

Äpi looja Lauri Meidla sõnul on kategoriseerimine oluline, sest inimene, keda huvitab molekulaarbioloogia, ei pruugi huvituda Kylie Jenneri uutest bikiinidest ja vastupidi.

"Lahendasime lugude kategoriseerimise täiesti uudsel viisil. Iga kategooria värv iseloomustab huviala, intellektuaalset või esteetilist suunda. See annab kasutajatele võimaluse vaadelda teemasid laiemalt, ilma lahterdamata. Tavaline täägimine, kategooriate ja huvialade valimine on tänaseni olnud liiga piiratud," märkis ta.

Idufirma So.Fa.Dog kontor asub internetis, ka kogu suhtlus, koosolekud ning isegi ühised koosviibimised toimuvad veebis erinevate programmide vahendusel. Virtuaalselt teeb koos tööd üle 40 meeskonnaliikme 17 rahvusest.

Äpi kaasasutaja, ekspankur Mihkel Oja sõnul on ettevõtte tööefektiivsus tänu paindlikkusele palju suurem ning hoitakse kokku aeg, mis kulub tööle ja koju sõitmisele. Aeg-ajalt saadakse siiski ka füüsiliselt kokku: olgu see siis baaris, kohvikus või mõne teise ettevõtte büroopinnal.

"Selle asemel, et kulutada kohvinurgas aega poliitikast rääkimisele, genereerime koos ideid. Kaugtööd tehes on inimestel vabadus olla selline, nagu nad tahavad ja kus tahavad. Tänu sellele teeme ja jõuame rohkem. Koosolekuid peame näiteks kasvõi koeraga jalutades ning tööd tehakse kodust, maalt või raamatukogust üle maailma," sõnas Oja.

So.Fa.Dog OÜ on Eesti kapitalil põhinev iduettevõte, mis alustas tegevust veebruaris.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111