Jaga:
Autor: Kristel Härma • 8. juuli 2020
Jaga:

Tuul tahab hakata rentimise kõrval tõukerattaid müüma

Kristjan Maruste loodud Comodule alustas riistvaraga, mis lülitab sõidukid internetti. Sel aastal hakkas ettevõte ise ka elektrilisi tõukerattaid tootma ja Tuule brändi all välja rentima.
Foto: Liis Treimann
Eestis elektrilisi tõukerattaid tootev ja välja rentiv Tuul töötab nüüd lisaks selles suunas, et hakata loodetavasti sel hooajal oma tõukerattaid eraklientidele ka müüma.

"Kuna kliendid on andnud tagasisidet, et nad soovivad tõukeratast osta, siis käib töö ka erakliendi müügi suunal," märkis Tuule teenuse juht Kai-Lii Merisalu. "Loodetavasti saame sellel hooajal juba personaalse brändinguga tõukerattad müüki panna, kuid eks aeg näitab,“ lisas Merisalu.

Maikuus Tuule nime all elektriliste tõukerataste jagamise turule tulnud Eesti start-up Comodule on saanud nüüd pea kaks kuud turgu katsetada ning täna avasid nad oma teenuse Tallinna kõrval ka Pärnus. Merisalu sõnul on Tuulel seni väga hästi läinud. "Oleme saanud palju positiivset ning konstruktiivset tagasisidet, parendanud mobiilirakenduse kasutajamugavust ja sõiduki turvalisust, laiendanud parkimistsooni, suurendanud kordades sõidukiparki ning saanud kinnitust, et Tuul on vastupidav ja mugav,“ rääkis ta. Lisaks langetasid nad sõidualustustasu, et olla taskukohasem klientidele, kes sõidavad lühikesi otsi.

"Oleme saanud tagasisidet, et nad ei osanud varem tõukerataste kvaliteedil vahet teha,“ märkis Merisalu. Comodule hakkas nimelt sel aastal ise tõukerattaid tootma, olles esimene, kes teeb seda väljapool Hiinat. "Turul olevate tõukerataste sõidukogemuse võrdlus aitab mõista, mis vahe on välismaal ja Eestis toodetud tõukerattal," lisas ta. Merisalu märkis, et nad on teinud läbipaistvaks tõukerataste tootmise ning akude vahetamise ahela, mis on klientide poolt hästi vastu võetud.

Seotud lood
Boltile trügib konkurendiks Eesti start-up
USA firma Bird alustab Tallinnas tõukerataste rendiga

Tuule e-tõukeratas on arendatud ja toodetud Tallinnas puhta energiaga ning selle eluiga on vähemalt 5 aastat, mis on ligi 2-20 korda pikem, kui teistel jagatud e-tõukeratastel. “On mõeldamatu, et tõukeratta eluiga on vaid mõni kuu, kuid ülejäänud liikumisvahendid, nagu jalgratas, auto või buss kestavad aastaid, aastakümneid. Tahtsime maailmale näidata, et tõukeratas võib samuti mugav, vastupidav ning taaskäideldav olla."

Tuule tõukeratas on pärast eluea lõppu üle 90% taaskasutatav ning toodetud ligi 40% taaskasutatavast materjalist. Ratta akukomplekt vahetatakse kohapeal elektrilise rattaga, et kogu teenus oleks võimalikult loodussõbralik. Nii ei pea rattaid kokku korjama, et neid eraldi laadimispunktis laadida.

Comodule arendab ja toodab elektroonika riistvara, mis pannakse kergliiklussõiduki sisse või külge, et see ühendada internetiga selleks, et võimaldada uusi ärimudeleid ja parandada kasutajakogemust. Comodule on ühendanud internetti ligi 200 000 elektritõukeratast, mis sõidavad ringi 60 linnas üle maailma.

..

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111