Jaga:
Autor: Kristel Härma • 14. juuli 2020
Jaga:

Eestis varastatakse rohkem ideid kui tooteid

Mitte ainult Läti ettevõtte Goahte toodang ei ole Eesti iglusaunade koopia, ka Läti firma veebileht on sarnane.
Eesti iglusaunade tootja ja peegelklaasidega väikemajade tootja seisavad silmitsi sarnase probleemiga: turul liigub nende tehtuga väga sarnane toode. Väiketootjale ja idufirmale võib tunduda enda õiguste eest võitlemine kulukas ning mitte esmatähtis, kuid advokaadi sõnul on selleks siiski ka lihtne viis ning korralikult kaitstud intellektuaalomand on hinnaline ka investori silmis.

Eesti iglusaunade tootja Iglucraft sai anda sarnaseid saunu tootva Läti ettevõtte Eestis kohtusse, kuna nende õnneks märkas sarnasust tolliametnik. Äratuntava disainiga sauna tellis ettevõttelt endale ka jalgpallitäht David Beckham.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111