Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 5. august 2020
Jaga:

Tuludeklaratsiooni täitmist lihtsustav TaxScouts kaasas 5 miljonit eurot

TaxScoutsi asutajad Kaupo Kõrv, Mart Abramov ja Dan Karger.
Foto: TaxScouts
Eesti idufirma TaxScouts, mis lihtsustab tuludeklaratsioonide täitmist keeruka maksusüsteemiga riikides, kaasas investoritelt 5 miljonit eurot. Investeeringu toel kavatseb ettevõtte võtta Eestis juurde töötajaid ning laieneda uutele Euroopa turgudele lisaks senisele koduturule Suurbritannias.

TaxScouts pakub Suurbritannias tuludeklaratsiooni täitmist lihtsustavat teenust alates 2018. aastast, klientide arv on selle aja jooksul kasvanud kümnete tuhandeteni. TaxScoutsi asutajate hulka kuuluvad endine TransferWise’i ja Skype’i tootejuht Mart Abramov ja disainibüroo Haiku looja Kaupo Kõrv.

“Kui eestlaste jaoks on tuludeklaratsiooni täitmine vaid mõne hiirekliki küsimus, siis mujal Euroopas tähendab see ikka veel parajat peavalu. Suurbritannias on tegu keerulise, põhjalikkust nõudva ja närvesööva protsessiga, kus vead on lihtsad tulema. Oleme asendanud selle protsessi lihtsa online-küsimustikuga, mida iga inimene järgida suudab ja mis võimaldab meil valdava osa muidu käsitsi tehtavat tööd automatiseerida. Viimases etapis käib iga kliendi deklaratsioon läbi sertifitseeritud raamatupidaja käe alt, kes aitab lahendada ka kõige erandlikumad juhtumid,” selgitas TaxScoutsi tegevjuht Mart Abramov.

Hetkel 18 töötajaga ettevõtte peab investeerimisringi järel laienemisplaane, kavatseb aasta jooksul töötajaskonda kolmekordistada ja laiendada ka tooteportfelli. Lisaks peakontorile Londonis ja tootearenduskeskusele Tallinnas avas ettevõtte harukontori ka uuel sihtturul Hispaanias.

Hispaania ei jäänud meile silma mitte ilusa ilma või hea veini tõttu, põhjus on pigem sealses keerukas maksusüsteemis, mis tähendab meie äri seisukohast suurt kasvupotentsiaali. Saame väga paljusid inimesi oma teenusega aidata.
Mart Abramov, TaxScoutsi tegevjuht

Abramovi sõnul on nende eesmärgiks kasvatada TaxScoutsist välja üleeuroopaline teenus, mida saaks kasutada kõikjal riigi maksusüsteemi keerukusest olenemata. “Suurbritannias oleme viimase aasta jooksul oma äri mahtu viiekordistanud ja sealne toode on piisavalt küps, et saame alustada laienemist üle Euroopa. Hispaania ei jäänud meile silma mitte ilusa ilma või hea veini tõttu, põhjus on pigem sealses keerukas maksusüsteemis, mis tähendab meie äri seisukohast suurt kasvupotentsiaali. Saame väga paljusid inimesi oma teenusega aidata,” lisas ta.

5 miljoni naela (5,6 miljoni euro) suurust investeerimisringi juhib Briti riskikapitaliettevõte Octopus Ventures, kellega liituvad varasemad investorid SpeedInvest, Seedcamp ja Finch Capital. Esimese USA investorina liitub TaxScoutsi osanikeringiga finantstehnoloogia investeeringutele keskenduv Clocktower Technology Ventures. Kokku on ettevõte kaasanud investeeringuid 6,5 miljoni naela (7,2 miljoni euro) ulatuses.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111