Jaga:
Autor: Anu Lill • 12. august 2020
Jaga:

Kohus käskis Uberil ja Lyftil taksojuhid töötajateks teha

Koroonaviirusega seotud reisipiirangute tõttu vähenes Uberi sõidutulu teises kvartalis 67% ja kahjum süvenes. Taksojuhtide töötajana arvele võtmine oleks suur rahaline löök sõidujagamise ettevõttele, sest siis tuleks Uberil katta neile ette nähtud sotsiaalsed hüved.
Foto: Reuters/Scanpix
California kohus otsustas, et Uber ja Lyft peavad osariigis oma sõltumatutest ettevõtjatest autojuhid töötajateks vormistama, kirjutab Bloomberg.

Mõlemad sõidujagamise ettevõtted ütlesid, et kaebavad kohtuotsuse edasi. Juhul kui Uber ja Lyft võtaksid seni sõltumatute ettevõtjatena töötanud taksojuhid oma palgale, laieneksid neile tervishoiu-, ületunnitöö- ja muud hüved, mis läheks sõidujagamisplatvormile kalliks maksma.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111