Jaga:
Autor: foundME • 29. september 2020
Jaga:

Tartu investorid otsivad enesearengust huvitatud idusid

Esiplaanil uue investeerimisfondi asutajad Rein Lemberpuu ja Aleksander Tõnnisson.
Foto: .Contriber
Uus .Cocoon Ventures investeerib ainult enesearengust huvitatud iduettevõtete asutajatesse, kes näevad ettevõtlust ka isikliku kasvamise võimalusena.

".Cocoon Ventures investeerib ainult .Cocooni programmis osalevatesse idufirmadesse," ütles Aleksander Tõnnisson, üks .Cocoon Ventures partneritest. "Me töötame ettevõtetega, mis juba teenivad tulu ja ka nendega, mis veel tulu ei teeni, ent töötavad esimese investeeringu kaasamise nimel. Neis etappides näeme kõige rohkem kasu meie aastasest mentorlusprogrammist," lisas ta.

Investeerimisgrupi asutajad on Aleksander Tõnnisson, Rein Lemberpuu ja Rain Kivisik. .Cocoon Ventures eelkäija .Contriber Ventures on üks Baltimaade ingelinvestorgrupp, mis on viimase viie aasta jooksul teinud üle 30 investeeringu iduettevõtetesse nagu Xolo, Click and Grow ja Interactio.

Investeerimisstrateegia muutus tulenes arengust, mida on .Cocoon Ventures loojad näinud iduettevõtete asutajates, kes on osalenud aastases .Cocooni mentorprogrammis. "Kõigil inimestel on oma väljakutsed. Läbi mentorprogrammi me proovime inimesi juhendada, et nad saaksid tegeleda enda probleemidega. Kui start-up´i asutajal on ettevõttes mingisugused väljakutsed, siis tavaliselt need peegelduvad ka selles, mis on tema eraelulised väljakutsed," selgitas ettevõtte kommunikatsioonijuht Riin Lisett Rei.

Investeerimisotsus tehakse tavapäraste investeerimiskriteeriumide alusel. Kui ettevõte saab investeeringu, võetakse selle asutaja või asutajad vastu aastasesse .Cocooni mentorprogrammi.

Osalistel aitab enda sisse vaadata 15 üle Euroopa asuvat mentorit. Lisaks toimuvad paar korda aastas mentoritega kohtumised, kus läbi grupitööde ja meeskonnamängude analüüsitakse inimese käitumismustreid, millel kallal hiljem tööle asutakse, selgitas Rei.

Investeeringute suurus on 25 000–100 000 eurot, sõltuvalt iduettevõtte faasist ja parimast sobivast mentorlusprogrammi plaanist. Osa investeeringust on rahas ja teine osa katab programmis osalemise kulud. „Selline investeerimisstrateegia võimaldab meeskondadel osaleda programmis just siis, kui vajavad tuge suurte väljakutsete lahendamisega. Lisaks tunneme, et see loob tugevama sideme meie ja idufirmade asutajate vahel,” ütles Aleksander Tõnnisson.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111