Jaga:
Autor: Allan Rajavee • 12. oktoober 2020
Jaga:

Euroopa Liit kaalub USA digihiidude turuvõimu tükeldamist

Euroopa Liidu võimukoridorides vormuvad uued digikonkurentsireeglid, mis Financial Timesiga suhelnud ELi ametniku sõnul muudavad internetiruumi tundmatuseni. Muudatus puudutab eelkõige tehnoloogiahiide nagu Amazon, Apple, Facebook ja Google.
Foto: Reuters/Scanpix
Euroopa Liidu regulaatorid koostavad nimekirja tehnoloogiahiidudest, kelle turumõju soovitakse lähikuudel piirama hakata. Financial Timesi andmetel ootavad karmimad andmetöötlus- ja konkurentsireeglid 20 ettevõtet, millest enamik pärineb USAst.

„Internet, nagu me seda täna tunneme, hävitatakse,“ ütles teemaga kursis olev ELi ametnik Financial Timesile. „Suured tehnoloogiaplatvormid on väga kiiresti laienenud, kuid maksavad väga vähe makse ja hävitavad turul konkurentsi. See pole internet, mida oleme soovinud,“ märkis ametnik.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111