Jaga:
Autor: foundME • 29. oktoober 2020
Jaga:

Bolt kasvatas käivet ja kahjumit

Kahjumi põhjusena tõi tegevjuht Markus Villig välja uute teenuste arendamise.
Foto: Raul Mee
Takso- ja kulleriteenuste vahendaja Bolti käive kasvas mullu pea kaks korda 148 miljonile eurole, kahjum süvenes 85 miljoni euroni.

Bolti tegevjuhi Markus Villigi sõnul oli tulemus ootuspärane, kuna ettevõte on keskendunud laienemisele. “Kahjumit peab selles valdkonnas vaatama teisiti kui n-ö vana sektori äride puhul, sest me ei investeeri tehastesse ja seadmetesse, vaid eelkõige tootearendusse ja turundusse,” ütles Villig.

Bolti küpsematel turgudel ollakse Villigu kinnitusel kasumlikud. "Jäime möödunud aasta tulemustega väga rahule ja oleme sellel aastal jätkanud vaatamata koroonapandeemiale samasugust kasvu," lisas ta.

Ka vahendatud tellimuste kogusumma kasvas aastaga kiiresti, kokku 88%. Bolt käivitas möödunud aastal kaks uut teenust: elektriliste tõukerataste rendi ning toidu tellimise teenuse Bolt Food. Lisaks avas Bolt sõiduteenuse viies riigis ja rohkem kui 60-s uues linnas üle maailma, pakkudes aasta lõpuks teenust 35 riigis ning 150 linnas.

Kevad oli Bolti jaoks keeruline aeg. “Pandeemia tõttu langesid sõitude mahud maailmas 85%. Selleks, et ettevõttena kriisist välja tulla ja aidata inimestel kodus püsida, käivitasime märtsis paljudel uutel turgudel kiiresti kullerteenuste pakkumise,“ lisas Villig.

Möödunud aastal kaasas Bolt 74 miljonit eurot rahvusvaheliselt tuntud investoritelt C-investeerimisringis ja sõlmis 50 miljoni euro suuruse laenulepingu Euroopa Investeerimispangaga. Tänavu kaasas Bolt täiendavad 100 miljonit eurot investeerimisringis, mida juhtis Naya Capital.

Meeskonda kuulub üle 1700 inimese, kellest 600 töötavad Eesti kontorites, platvormi kasutab üle miljoni autojuhi.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111