Jaga:
Autor: foundME • 5. november 2020
Jaga:

Häkatonil otsitakse lahendusi kriisijärgse majanduse tugevdamiseks

48 for the Future häkaton hakkab otsima lahendusi kriisijärgse majanduse tugevdamiseks.
Foto: Imago Images/Xinhua/Scanpix
Detsembri alguses toimuval 48 for the Future häkatonil asutakse otsima lahendusi kriisijärgse tugevama, vastupidavama ning usaldusväärsema majanduse loomiseks.

“2020. aastal maailma vallutanud koroonaviirus on jätnud tugeva jälje majandusele ja muutnud mitmeid valdkondi igaveseks. Selleks, et uue olukorraga kohaneda ja sellest veelgi tugevamana väljuda, peame vaatama jätkusuutlikke lahendusi, mis tugevdavad majandust pikemas perspektiivis,” rõhutas Garage48 tegevjuht Mari Hanikat häkatoni olulisust.

Häkatonile oodatakse kriisist valusalt mõjutatud valdkondade ideid, et muuta need 48 tunni jooksul prototüüpideks. Oodatud on ideed, mille fookuses on usaldusväärsete võrgustike tulevik, hariduse tulevik, töötamise tulevik, tervise tulevik, turismi, reisimise ja võõrustamise tulevik, meelelahutuse ja spordi tulevik ning väike-ja keskmise suurusega ettevõtluse tulevik.

Virtuaalne häkaton toimub 3-6. detsembril ning on avatud meeskondadele ning üksikisikutele üle maailma. Registreerimine on avatud kuni 11. novembrini. Parimad meeskonnad saavad võimaluse Startup Wise Guysi eelkiirendiprogrammis oma ideed edasi arendada.

“Ameerika Ühendriikide saatkond on uhke võimaluse üle toetada 48 for the Future häkatoni ja seeläbi toetada innovatsiooni jõudu globaalsete väljakutsete lahendamisel. Usume, et koostöö on kõikide lahenduste leidmise võti, alates usaldusväärsete võrgustike loomise olulisusest kuni hariduse, tervisehoiu, reisimise või meelelahutuse tulevikuni,” lausus USA Tallinna saatkonna pressiatašee Mark Naylor.

Häkaton korraldavad Ameerika Ühendriikide saatkonnad Tallinnas, Riias, Vilniuses ja Kopenhaagenis koos Garage 48 ja Startup Wise Guysiga.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111