Jaga:
Autor: foundME • 30. november 2020
Jaga:

Eesti Postist eraldub infoäriga tegelev idufirma

Posti nõukogu esimees Sten Soosaar.
Foto: Liis Treimann
Eesti Post otsustas eraldada infoäri ehk e-arved tütarettevõtteks.

Senise infoäri valdkonna teenuseid hakkab alates uuest aastast pakkuma Eesti Posti tütarettevõte Finbite OÜ, seisis teates. Finbite OÜ juhatuse liikmena asus ametisse endine Eesti Posti juhatuse liige Ahto Pärl.

„Usun, et infoäri suudab eraldiseisva ettevõttena kliente oluliselt paremini teenindada ja seeläbi ka rohkem väärtust pakkuda,“ selgitas Pärl. Eesti Posti nõukogu esimees Sten Soosaar lisas, et kuna Eesti Postil on kavas oma tegevus fokusseerida kvaliteetsete postiteenuste arendamisele, siis selleks, et e-arvete äri saaks ka edaspidi vajaliku tähelepanu ja hoole, sündis otsus eraldada see ettevõtte põhitegevusest.

Niisiis tegutseb Omniva arvekeskus uuest aastast Finbite arvekeskuse kaubamärgi all. Pärli sõnul on Finbite arvekeskuse eesmärk kasvada nii koduturul kui ka globaalselt.

Omniva arvekeskuse klientide jaoks ei muutu Eesti Posti teatel midagi. Kõik lepingud viiakse üle Finbite OÜ-le ja tingimused jäävad samaks.

Äripäev kirjutas sel kuul, kuidas valearvestused rahvusvahelises transiidiäris ning rahavoogude juhtimises tõmbasid Eesti Postil hinge nii kinni, et omanikku teavitati selle aasta alguses peatselt tekkida võivast maksejõuetusest. Ministrit informeeriti, et kuni finantseeringu lahendamiseni on ettevõte sunnitud kasutusele võtma erakorralised meetmed: hankijatele maksete osaline ajatamine, töötajate koondamine ja koormuse vähendamine, investeeringute peatamine ning muud kulukärped. Meetmete kasutamisel kaasneksid aga häired posti laialikandes, perioodika levitamisel ning pakiteenuse osutamisel. Samuti võiksid tekkida viivitused pensionide maksmisel ning muud häired ettevõtte töös.

See oli alarmeeriv häirekell, mis sundis poliitikuid lõpuks jalgu kõhu alt välja võtma.

Omniva kaubamärki kasutav AS Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse. Ettevõte pakub posti-, paki- ja infoäri ning rahvusvahelise transiidi teenuseid. Kontserni kuuluvad lisaks emaettevõttele AS Eesti Post ka AS Maksekeskus, Leedu tütarettevõte UAB Omniva LT, Läti tütarfirma SIA Omniva ning sidusettevõte OÜ Post11.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111