Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 4. jaanuar 2021
Jaga:

Funderbeam sai investeerimisühingu tegevusloa

Funderbeami asutaja ja juhi Kaidi Ruusalepp.
Foto: Aleksandr Guzhov
Globaalne investeerimis- ja kauplemisplatvorm Funderbeam sai aasta viimasel päeval Finantsinspektsioonilt investeerimisühingu tegevusloa. Vastava tegevusloaga asub Funderbeam teenindama Euroopa Majanduspiirkonna ettevõtteid ja investoreid Ühendkuningriigi lahkumisel Euroopa Liidust.

Finantsinspektsioon väljastas Funderbeamile investeerimisühingu tegevusloa, mis kehtib alates 31. detsembrist 2020.

„Suurem osa Funderbeami praegusest ärist toimub Euroopa Majanduspiirkonnas. Vajasime sobivat tegevusluba jätkamaks klientide teenindamist selles regioonis pärast Brexiti üleminekuperioodi lõppemist," sõnas Funderbeami asutaja ja juhi Kaidi Ruusalepp.

"Pärast erinevate riikide regulatiivsete keskkondade analüüsi, otsustasime taotleda luba Eestist, mis on üle maailma tuntud oma innovatiivse ja digitaalse meelelaadi poolest,” rääkis ta.

Funderbeam teenindab investoreid 134 riigist üle maailma ja ettevõtteid Euroopast ja Aasiast. Funderbeami järelturul on kaubeldud enam kui 8 miljoni dollari väärtuses investeeringutega ja novembris ületasid kuised järelturu kauplemismahud juba 1 miljoni euro.

Faktid

2013. aastal asutatud Funderbeamil on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris. Funderbeamis töötab kokku 33 inimest.

Funderbeami järelturg on unikaalne oma 24/7/365 teenuse poolest, pakkudes arveldust 10 minutiga. Järelturul saavad investorid jälgida turu infot ja tehinguid reaalajas, suhelda ettevõtetega ja teiste investoritega üle maailma ning jälgida oma portfelli. Funderbeam Venture Index, mis kajastab järelturul kaubeldavaid investeeringuid, on kasvanud 1300 punktilt 1884 punktile ehk ligikaudu 45% viimase kuue kuu jooksul.

Funderbeam säilitab tegevusloa Ühendkuningriigis, mille alusel teenindati varasemalt lisaks Ühendkuningriigile kliente üle Euroopa Liidu. Väljaspool Euroopa Majanduspiirkonda tegutsevaid ettevõtteid ja investoreid teenindab Funderbeam edaspidi Funderbeam Markets Ltd (Ühendkuningriik) või Funderbeam Markets Pte Ltd (Singapur) juriidiliste kehade kaudu.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111