Jaga:
Autorid: Harro Puusild, Signe Sillasoo • 12. jaanuar 2021
Jaga:

Taavi Rõivasest sai tehnoloogiaettevõtte nõukogu esimees

Auve Techi isejuhtiv buss.
Foto: Marko Soonurm
Endine peaminister Taavi Rõivas asus tööle isejuhtivaid sõidukeid arendava Eesti tehnoloogiaettevõtte Auve Tech nõukogu esimehena.

“Auve Techi ambitsioon on toota maailma parimaid viimase miili autonoomseid sõidukeid,” ütles ettevõtte asutaja Väino Kaldoja. “Oleme liikunud pikkade sammudega TalTechiga koostöös loodud esimesest prototüübist tootmisküpse ja tänavalegaalse sõidukini ning soovime arengut veelgi kiirendada.”

2017. aastal koos Tallinna Tehnikaülikooliga alguse saanud projekti tulemusel valminud isejuhtivat bussi esitleti 2018. aastal. Kaldoja sõnul on Rõivas just õige inimene toetama ettevõtte rahvusvahelisi ambitsioone.

“See, et suur osa transpordist muutub tulevikus autonoomseks, on täiesti kindel,” ütles Rõivas: “Auve Tech visioon on näidata maailmale, et see tulevik jõuab kätte varem, kui me arvatagi oskame. Just maailma muutvate trendide õigeaegne äratundmine on Eesti riigile ja ettevõtetele sageli edu toonud.”

Hiljutine saade "Tööstusuudised eetris" keskendus ka isejuhtiva bussi Iseauto olevikule ja tulevikule. Saates olid külas sõidukit arendava Auve Techi juht Mari-Ly Klaats ja tootja Auve Productioni autoehituse juht Sven Viilmaa, et rääkida Iseauto tulevikuplaanidest. Kuuleme, kas Iseautot peaks tootma pigem Eestis või allhankena mõnes teises riigis. Mis saab sõidukist viie aasta pärast? Lisaks on juttu tootearendusest ja Eesti inseneridest. Saadet juhib Harro Puusild.

Kuula saadet siit:

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111