Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 2. veebruar 2021
Jaga:

Soome ringmajandusidu Swappie loob Eestisse 200 uut töökohta

Swappie ostab kokku, kontrollib, vajadusel parandab ja müüb nutiseadmeid.
Foto: Pixabay
Telefonide uuskasutusega tegelev Soome ringmajandusettevõte Swappie alustab Eestis tegevust ning plaanib sel aastal Eestisse luua ligikaudu 200 uut töökohta.

Swappie ostab kokku, kontrollib, vajadusel parandab ja müüb nutiseadmeid. „Oleme tehnoloogiaettevõte, kelle eesmärk on tuua moodi taastatud elektroonikaseadmete kasutamine, alustades telefonidest," sõnas Swappie juht Sami Marttinen.

"Paljud inimesed vahetavad oma telefoni igal aastal uue vastu välja, kuigi eelmisel telefonil on aastaid kasutust jäänud. Me saame oma parandustehnoloogia abil tagada, et iga seade töötab nagu uus, kuid märksa madalama hinnaga ning põhjaliku garantiiga,“ ütles Marttinen.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisinvesteeringute keskus tegi aasta esimese välisinvesteeringu just Swappi. „Kõigest mõni päev pärast esmast kontakti arutasime juba detailsemaid küsimusi, näiteks kuhu täpsemalt peaks meie tehas tulema ning kuidas leida sobivat tööjõudu,“ ütles Marttinen.

„Swappie on hea näide sellest, kuidas erinevate liikumispiirangute ja ebakindlate majandusolude keskel on kõigest paari kuuga võimalik jõuda investeerimisotsuseni ja reaalse tegevuseni Eestis,“ ütles EASi välisinvesteeringute keskuse direktor Kaspar Kork.

Swappie plaanib Tallinnas laieneda nii kiiresti kui võimalik. Käesoleval aastal on plaanis palgata 200 inimest, aastaks 2022 soovitakse tööd pakkuda ligi 400 töötajale. Tallinna tehase kasvades kavatseb Swappie kasutada automatiseerimist, et inimesed saaksid keskenduda ülesannetele, kus neid enim vaja on.

Täna pakub Swappie Helsingis tööd ligikaudu 400 inimesele 47st riigist, kellest enamik tegeleb seadmete hooldusega. Ettevõttel on plaanis laieneda ka Helsingis, et rahuldada igal aastal mitmekordistuvat nõudlust. Praegu tegeleb ettevõte peamiselt iPhone’ide paranduse ja müügiga, tulevikus on plaanis hakata taastama ka teisi elektroonikaseadmeid.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111