Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 23. veebruar 2021
Jaga:

Veriff laieneb Ladina-Ameerikasse

Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhov.
Foto: Jake Farra
Tehnoloogiaettevõte Veriff sõlmis partnerluse kiiresti kasvava finantsteenuste platvormiga Kueski. Partnerlus laiendab Veriff äritegevust Ladina-Ameerika turule.

Kueski pakub tarbija finantseerimise teenuseid Mehhiko turul. Ettevõte on keskendunud kliendisegmendile, kel puudub krediidiajalugu, kuna varasemalt pole ükski krediidiasutus neid teenindanud. Finantsteenuste pakkumine krediidiajaloota kliendile tähendab kõrgemaid riske. Veriff aitab Kueskil hoida teenus kooskõlas vastavuskontrolliga ning maandada riske võimalike identiteedipettuste- ja kelmuste osas.

Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhovi sõnul on turvalise finantsteenuste platvormi nurgakiviks kiire ja usaldusväärne isikusamasuse tuvastamine. „Tõhus isikusamasuse tuvastamise teenus võimaldab Kueskil julgelt laieneda. Nii on äri skaleerimine madalamate riskidega ettevõtte jaoks, kuid samas on ka kliendid oluliselt paremini kelmuste eest kaitstud. Veriffis näeme partnerlust Kueskiga suurepärase algusena Ladina-Ameerika turule murdmiseks,” rääkis ta.

„Meie jaoks on oluline pakkuda kliendile usaldusväärset teeninduskeskkonda. Oleme loonud mitmetasandilise turvavõrgu, kus Veriffil on võtmeroll identiteedipettuste- ja kelmuste ennetamisel ja tuvastamisel,” ütles Kueski krediidiriski juhi Sahari Cabello.

Seotud lood
Veriff meelitas üle Monese finantsjuhi

48 protsenti Ladina-Ameerika täiskasvanud elanikkonnast pole kunagi omanud ligipääsu tarbija finantseerimise teenustele. Vaid 21,6 protsenti Mehhiko elanikkonnast omab krediitkaarti. Põhjuseks, miks inimesed ei saa kasutada ametlikke finantsteenuseid, peetakse varimajandust. 57 protsenti mehhiklastest töötab mitteametlikult, fiskaalselt moodustab see ligi neljandiku riigi sisemajanduse kogutoodangust. Ümbrikupalka teenivad tarbijad väldivad ametlikke finantsteenuseid, kuna pelgavad maksuameti tähelepanu.

Faktid

Veriff võimaldab organisatsioonidel luua usalduse oma klientidega, kasutades selleks automatiseeritud isikusamasuse tuvastamise online-lahendust.

Andmebaasi abil analüüsib Veriffi otsustussüsteem sekunditega tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Ettevõtte tehnoloogia suudab tuvastada üle 9000 isikut tõendava dokumendi enam kui 190 riigist.

2015. aastal asutatud Veriffi klientideks on rahvusvahelised ettevõtted peamiselt finantstehnoloogia, krüpto ja liikuvuse sektorist.

Mehhiko finantsteenuste ettevõte Kueski missioon on parandada finantsteenuste kättesaadavust Mehhikos. Kueski on üks kõige kiiremini kasvavaid finantsteenuste platvorme Ladina-Ameerikas.

Kueski masinõppe tehnoloogia võimaldab hinnata tuhandeid ebaharilikke muutujaid määramaks tarbija krediidiprofiili. Kueski on väljastanud üle 3,8 miljoni laenu.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111