Jaga:
Autor: Kristel Härma • 12. märts 2021
Jaga:

Pipedrive'i uus omanik pääses maksukirve alt

Koostöös maksuametiga sai selgeks ka nende optsioonide maksusaatus, mis on olnud töötaja käes vähem kui kolm aastat.
Autor: Liis Treimann
Pipedrive'i uut omanikku ähvardas eelmisel aastal pärast siinse ükssarviku ostmist maksukirves: töötajate värskemate optsioonide väljaostmise pealt oleks võinud riigile maksudeks minna üle 66 protsendi veel lisaks.

Õnneks päris nii ei läinud. Novembris USA investeerimisfirmale Vista Equity Partners müüdud Pipedrive’i töötajate väljateenitud optsioonid tehti kohe rahaks ning nende pealt tuli töötajatel maksta 20 protsenti tulumaksu. Nende optsioonidega, mis on töötajate käes olnud vähem kui kolm aastat, on maksureeglid üldjuhul karmid: tööandjal tuleb nende pealt maksta erisoodustusega kaasnevaid makse, mis teeb tööandja jaoks koos tulumaksu ja sotsiaalmaksuga rohkem kui 66 protsenti.

FoundME.io toetajad:
Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
Signe Sillasoo
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 55547426
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111