Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 13. aprill 2021
Jaga:

Tera Ventures kaasas 43 miljonit eurot

Riskikapitalifirma Tera Ventures meeskond.
Foto: Tera Ventures
Eesti riskikapitalifirma Tera Ventures, mis juhib üht pikima ajalooga meeskonda Põhjala-Baltikumi regioonis, viis lõpule 43 miljoni eurose rahakaasamise. Uuteks fondiinvestoriteks on mitmed globaalsed tegijad, sealhulgas Perot Jain ja Itochu Corporation.

Tera portfelliettevõtete seas on mitmeid üle-euroopaliselt tuntud idufirmasid nagu Monese, Realeyes, Scoro, Rendin ja Brainbase. Fondi varasemateks edulugude hulgas on GrabCAD, mille omandas Stratasys, ja Vitalfields, mille ostis Monsanto.

Fondi osanike ringi kuuluvad nüüd Euroopa Investeerimisfond (EstFundi kaudu), LHV pensionifondid, Jaapani päritolu Itochu Corporation ja Mistletoe Venture Partners International, USA taustaga Perot Jain, MasterBorn ja Jonas E. Neihardt, lisaks erainvestoreid Põhjamaadest ja Eestis. Nõunike rolli asuvad Pär Nuder, pikaajaline NorthZone’i ja EQT nõustaja, kes on ühtlasi ka fondiinvestor, ning Barbara Piette ettevõttest Knightsbridge Advisers.

“Iduettevõtjate jaoks on ilmselge väärtus selles, meil on nüüd rohkem kapitali, mida investeerida. Aga lisaks on meil veelgi suurem võimekus ettevõtjaid välismaiste tippinvestoritega kokku viia. Näiteks nii Itochu kui Perot Jain on suurkorporatsioonid, kes on huvitatud nii varase kui hilisema faasi investeeringutest, aga ka võimalustest kommertskoostööks," sõnas Tera Ventures partner ja kaasasutaja Andrus Oks.

"Selline lähenemine on ka meie mitmel teisel fondiinvestoril ja puudutab nii portfelliettevõtteid kui deal-flow ettevõtteid ehk koostöö võib alguse saada ka ilma meie investeeringuta. Kõik see kokku tähendab, et saame pakkuda portfelliettevõtetele märkimisväärset lisaväärtust peale raha,” lisas Oks.

Iduettevõtjate jaoks on ilmselge väärtus selles, meil on nüüd rohkem kapitali, mida investeerida. Aga lisaks on meil veelgi suurem võimekus ettevõtjaid välismaiste tippinvestoritega kokku viia.
Andrus Oks, Tera Ventures partner ja kaasasutaja

Itochu IKT divisjoni investeerimisstrateegiate juhi Yusuke Sugihara sõnul avaldab neile muljet Põhjamaine mudel, mis toodab sünnist saati globaalseid ettevõtteid. "Oleme eriti vaimustatud Eesti eduloost ja siinsete idufirmade läbimurretest. Seepärast oleme väga rõõmsad uue partnerluse üle, kuna Tera Ventures on selle regiooni edulugude lähedal olnud," sõnas Sugihara.

Ettevõtte korporatsiooni kuuluvate ettevõtete võrgustik hõlmab mitmeid eri tööstusharusid ja piirkondi Aasias ning kaugemal, seega loodetakse pakkuda Euroopa ettevõtete jaoks uusi ja põnevaid võimalusi, lausus Sugihara.

Faktid

Tera Ventures on varajase faasi riskikapitaliettevõte, kellel on rohkem kui kümme aastat kogemust tehnoloogiaettevõtjate laia maailma aitamisel.

Tera fondide kogumaht on 70 miljonit eurot. T

era on investeerinud 33 idufirmasse, kelle hulka kuuluvad Monese, GrabCAD, Vitalfields, Realeyes, Cleveron, Scoro, AI Clearing, Brainbase ja Rendin.

“On imetlusväärne, kuidas Eestist on nii lühikese aja jooksul saanud märkimisväärne iduettevõtluskeskus, mis pakub konkurentsi palju suurematele riikidele. Meie otsuse taga Tera Ventures’iga liituda on soov pääseda ligi sellest piirkonnast tulevatele võimalustele, eesmärgiga aidata ettevõtetel strateegilise partnerina kasvada Euroopas, USAs ja kogu maailmas," sõnas Perot Jaini täisosanik ja kaasasutaja Anurag Jain.

"Meie tegutsemisplatvormi eripära on see, et saame pakkuda väga erinevaid koostöövõimalusi, eriti transpordi ja logistika, kinnisvaratehnoloogia ja tervishoiu valdkondades. Seega usume, et meie panus Teraga seotud ettevõtetele ulatub kaugemale kui kapital,” sõnas Jain.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111