Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 22. aprill 2021
Jaga:

Pangandusidu Bankish sai 1,1 miljonise rahasüsti

Idufirma Bankish meeskond.
Foto: Bankish
Eesti finantstehnoloogiaidu Bankish lõpetas kapitali kaasamise vooru, milles kohalikud investorid paigutasid ettevõttesse enam kui miljon eurot.

Kohalikud investorid, nii senised kui ka uued, investeerisid rahastusringis ettevõttesse kokku 1,1 miljonit eurot lisakapitali. Bankishi varasemate investorite hulka kuulub näiteks Admiral Markets. Uusi ettevõttesse raha paigutajaid Bankish investorite endi palvel ei avalikusta, teatas idufirma kliendi- ja partnersuhete juht Ian Kalla. 2020. aasta jooksul ja tänavu märtsis liitus Bankishi senise omanikeringiga üheksa uut investorit.

“Väga hea meel on näha nii kõrget huvi finantstehnoloogia lahenduste vastu," rõõmustas Bankishi kaasasutaja ja tegevjuht Andrus Alber investorite huvi üle. Kokku on 2017. aastal asutatud ettevõte kaasanud 1,6 miljonit eurot.

Bankish pakub rätsepatööna pangandustarkvaralahendust professionaalsetele krediidiettevõtetele, olenemata suurusest või suunitlusest – keskkond võimaldab anda tarbija- või ärikrediiti, tagatisega krediiti või kiirlaene, lisaks toimub taotlustest raporteerimini läbi kogu krediidiprotsessi.

“Võite kindlad olla, et investeering läheb õigesse kohta – oleme võtnud eesmärgiks kasvatada oma tiimi ja kompetentsi laienemaks rahvusvahelistele finantsturgudele ning aitamaks sealseid institutsioone digitaalsete lahendustega,” teatas Bankishi kliendi- ja partnersuhete juht Ian Kalla.

Ettevõtte fookuses on hetkel Kalla sõnul Euroopa erinevad turud. "Ent haare ulatub juba ka kaugemale – käimas on läbirääkimisi klientidega igast maailmajaost," lisas ta.

Kapitali kaasatigi eesmärgiga kasvatada müüki üle Euroopa läbi kohalike esindajate värbamise ja lahenduse lokaliseerimise. "Samamoodi jätkame aga suhtlust ka klientidega üle maailma, et läbi piloodi ametlikult turule siseneda," sõnas Kalla, soovimata täpseid riike välja tuua.

Hetkel värbab idufirma enda meeskonda juurde nii arendajaid kui müügiesindajaid, kokku 5-6 inimest.

Faktid

Idufirma Bankish on asutatud 2017. aastal.

Ettevõtte on kokku kaasanud 1,6 miljonit eurot.

Idufirma on loonud pilvepõhise SaaS-lahenduse. Ettevõtte modulaarne tarkvara, vajalikud integratsioonid ning operatsiooniline konfigureerimine on pidepunktid, mille järgi kohandatakse krediidiandjale tema personaalne süsteemide taristu.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli foundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111