Jaga:
Autor: Signe Sillasoo • 21. aprill 2021
Jaga:

Wise kingib 2000 kliendile aktsiaid

Wise’i asutajad Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus.
Foto: Wise
10. tegutsemisaastaks on rahvusvahelise tehnoloogiafirma Wise'i kasutajaskond kasvanud 10 miljoni era-ja ärikliendini. Nendest 2000 aktiivsemat saavad endale tükikese Wise’ist – igaühele kingitakse üks aktsia, teatas ettevõte.

Aktsiate kinkimine annab aktsionäridele võimaluse saada osa ettevõtte arengust ja käekäigust. Klientidel on Wise'i Ameerika kasvujuhi Nicholas Lembo sõnul kõige tugevam arusaam missioonist ja probleemidest, mida ettevõte proovib lahendada. Seega on tema sõnul loomulik, et kliendid peaksid saama ka kaasa rääkida, kuidas Wise töötab ja firmat üles ehitatakse.

Kõik töötajad, kes on aegade jooksul Wise’is tegutsenud ja panustanud ettevõtte piirideta raha missiooni elluviimisele, on samuti ettevõtte aktsionärid. Praegu on Wise’i tiimis 2400 inimest 15 kontoris üle maailma, kohalikus Tallinna tiimis töötab 1000 inimest.

Wise on alustanud kõnelusi Briti finantsregulaatoritega Londoni börsil aktsiaemissiooni korraldamiseks. Aktsiaid plaanitakse pakkuda otse investoritele, mis tähendab, et märkimisperioodi ei ole ja aktsiad on börsil kohe huvilistele kättesaadavad, vahendas Financial Times eelmisel nädalal.

Wise plaanib börsile tulla tänavu juunis ja on otse börsile tulemise (direct listing) võimalust arutanud Suurbritannia finantsjärelevalvega, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed. Üks nendest ütles, et ajastus ja tehingu struktuur ei ole veel paika pandud, aga ettevõte eelistab Londoni börsi.

Otse börsile tulek (direct listing) ilma eelneva märkimisperioodita tekitab olukorra, kus Wise'i börsiletulekust on võimalik osa saada ka Eesti investoritel. Kui toimuks aktsiate märkimine IPO ehk avaliku esmaemissiooni kaudu, siis oleks Eesti jaeinvestoril aktsiaid väga keeruline märkida.

...

Ole kursis Eesti start-up'ide uudistega - telli FoundME iganädalane uudiskiri SIIT!

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111