Jaga:
Autor: foundME • 29. juuni 2021
Jaga:

Uuring: talentide Eestisse meelitamine on välisvärbamise lihtsaim osa

Lihtsamat asjaajamist ootavad ettevõtjad just lühemaks ajaks tööle palgatud töötajatele.
Foto: Liis Treimann
Kui ettevõtete hinnangul on välismaalaste huvi Eestis töötamise vastu suur ning talentide Eestisse meelitamine pigem lihtne, siis murekohad on seotud ühiskondlike hoiakutega ja eluliselt oluliste teenuste kättesaadavusega nagu näiteks perearsti teenus ja haridus, selgub Tartu Ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskuse (RAKE) uuringust.

Selgus, et välismaalaste huvi Eestis töötamise vastu on suur ja talentide Eestisse meelitamine on värbamise lihtsaim osa. „Eesti kui turvalise, madala bürokraatiatasemega ja digitaalselt arenenud riigi maine on jõudud kaugele, selle taga on järjepidev ja edukas rahvusvaheline turundustöö. Samas konkureerivad talentidele kõik riigid globaalselt ja Eesti turundamisega tuleb kindlasti jõuliselt jätkata,“ ütles uuringu tellija Work in Estonia juht Anneli Aab.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111