Jaga:
Autor: foundME • 5. juuli 2021
Jaga:

KIK toetab jäätmetest uute toodete valmimist

Jäätmete liigiti kogumisel on mõte siis, kui nendest toodetakse uusi materjale või tooteid.
Foto: Julia-Maria Linna
Soodustamaks erinevatest jäätmeliikidest uute toodete tegemist avas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) jäätmete ringlussevõtu ja ringlusse võtmise ettevalmistamisega seotud tegevuste toetuse. Taotlusvooru eelarve on ligi 2,2 miljonit eurot.

Keskkonnaministeeriumi asekantsleri Kaupo Heinma sõnul on jäätmete liigiti kogumisel mõte, kui nendest toodetakse uusi materjale või tooteid. „Meil on tõesti sellega mitmete jäätmete osas probleeme ning seetõttu on vajalik teha uusi ja kulukaid investeeringuid. Kahjuks pole investeeringud alati ise ära tasuvad ning sestap peab riik toetustega appi tulema,“ lausus Heinma vahendab pressiteade.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111