Jaga:
Autor: Priit Pokk • 14. juuli 2021
Jaga:

Riskikapitalist: näha on tehnoloogiamulli

Sel aastal on eriti kõrge lennuga olnud makseteenuste pakkuja Stripe, kelle turuväärtus kasvas pärast kevadist rahakaasamist 95 miljardi dollarini. Aasta varem oli ettevõtte turuväärtus umbes kolm korda väiksem.
Foto: Dado Ruvic, Reuters/Scanpix
Idufirmad on sel aastal globaalselt kaasanud juba 292,4 miljardit dollarit, selgub ärianalüüsiettevõtte CB Insights andmetest. See on sisuliselt sama suur number kui eelmisel aastal kokku ja tõstatab küsimuse, kui jätkusuutlik on suurte summade laiali jagamine, kirjutab CNBC.

"Praegune olukord meenutab väga palju 1999. aastat," ütles Ühendkuningriigi riskikapitalifirma Hoxton Ventures partner Hussein Kanji väljaandele. Ta lisas, et praegune pakkumise maht ja entusiasm meenutab sellega dotcomi mulli, kus piisas nime lõppu .com lisamisest ja aktsia hind läks lendu. "Sel ajal oli nii palju entusiasmi, et leida üles see järgmine suur asi," lisas Kanji. Nii kardab ka ta, et üha rohkem pole ettevõtete väärtustel mingit seost päris eluga ning levib FOMO ehk kartus ilma jääda kõrge lennuga firmadest.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111