Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 28. juuli 2021
Jaga:

Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles

Kiirendi Startup Wise Guys väljub esimest korda investeeringust kasvuettevõtete börsi Funderbeam vahendusel ja pani 27. juulil kauplemisele oma osaluse idufirmas Actual Reports. Esimese päeva 10protsendiline hinnatõus aga investorit veel ei rahulda ning osak peaks kallinema veel poole võrra, rääkis Startup Wise Guys üks asutaja Herty Tammo Äripäeva raadiole.
Foto: Andres Haabu
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.

Funderbeami jõudsid otsenoteeringuga (ehk uut raha ei kaasata) dokumentide loomise automatiseerimise idufirma Actual Reports 63 200 osakut, mis moodustavad ettevõtte osakutest viiendiku. Sellest omakorda kolmveerand on asutajate ning veerand idufirmasse investeerinud kiirendi Startup Wise Guys jagu. Viimane panustas ettevõttesse 2013. aastal 15 000 eurot.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111