Jaga:
Autor: Rivo Sarapik • 4. september 2021
Jaga:

Sten Tamkivi: idufirmadest saavad juba lähiajal Eesti suurimad maksumaksjad

Investor Sten Tamkivi eelmisel nädalal toimunud Startup Day vestlusringis. Selle osalised nägid Eesti tehnoloogiasektorile suurt tulevikku süvatehnoloogiaettevõtetel, kes kasutaksid äris ära ülikoolide teadustööde tulemusi.
Foto: Mana Kaasik
Senisel kursil jätkates tuleb ükssarvikutest idufirmasid juurde kui vihma oavarrest, sektor kasvab Eesti suurimaks maksumaksjaks ning hõivab kolmandiku majandusest, ennustab investor ja idufirmade ekspert Sten Tamkivi. "See on natuke nagu viiruse leviku prognoosimine pandeemia ajal, aga hetkel on meil pisut positiivsem viirus ehk tõsise Eesti tehnoloogiasektori sünd."

Idufirmad ja tehnoloogiasektor on väga orgaaniline ja kõige kiiremini kasvav osa Eesti majandusest ja nii peakski seda võtma, et nad saaksid tegutseda, kommenteeris Tamkivi. "Kui nende ärid õnnestuvad, on kõigil sellest kasu."

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111