Jaga:
Autorid: Signe Sillasoo, Marili Niidumaa • 17. september 2021
Jaga:

Eesti ükssarvikute asutajad: peagi on Eestis 15 miljardifirmat

Eesti ükssarvikute juhid. Wise’i omanik Taavet Hinrikus, USAs identifitseerimise lahendusi pakkuva ID.me kaasasutaja Tanel Suurhans, transpordiplatvormi Bolt asutaja ja juht Markus Villig, Skype'i kaasasutaja ja pakiroboteid tootva Starshipi omanik Ahti Heinla ja kindlustusidufirma Zego kaasasutaja Sten Saar.
Foto: Eiko Kink, Raul Mee, Andras Kralla, Zego, erakogu
Eesti tõusis 2021. aastal suurima ükssarvikute arvuga riigiks Euroopas. Maailmas edestab Eestit vaid Iisrael. Kuidas saavutatud edu säilitada ja mida saaks riik selleks ära teha, rääkisid kolmapäeval Äriplaani konverentsil lavale astuvad Eesti ükssarvikute asutajad.

Ükssarvikuks peetakse iduettevõtet, mille väärtus ületab investorite silmis miljard dollarit.

Tarmo Virki
foundME.io tegevtoimetaja
Telefon: +372 5644562
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111