Jaga:
Autor: Janno Riispapp • 3. veebruar 2022
Jaga:

Tuumaenergia idufirma juht: see tuleb - teistmoodi ei saa

Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Foto: Liis Treimann
Euroopa Komisjon tutvustas ettepanekut, millega seatakse paika tuumaenergeetikat puudutavad rohepöörde üleminekutehnoloogiad. Mida see endast kujutab ning kuidas see meid ning Fermi Energiat mõjutab, rääkis ettevõtte juht Kalev Kallemets.

"Me peame aru saama, et Euroopa pole ainult Taani ja Saksamaa või Austria, kellel on mägijõed. Sinna kuulub ka Ungari, Slovakkia, Sloveenia...Terve rida veel, kellel pole avamere tuuleparke teha. Ja sinna kuulub ka Eesti, kus päikeseenergia on suvitusenergia," kommenteeris Eestisse tuumajaama plaaniva Fermi Energia juht Kalev Kallemets.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111