Jaga:
Autor: foundME • 25. veebruar 2022
Jaga:

Eesti idufirmaliste ettevõtlusmuskel paisub kõige hoogsamalt ühes kindlas valdkonnas

Idufirma Scoro tõi sisse valdkonna suurima investeeringu, tõustes ka mullu äriktarkvara ja -teenuste valdkonnas käibe suuruselt kolmandaks ettevõtteks. Pildil asutaja ja tegevjuht Fred Krieger.
Foto: Scoro
Eesti iduettevõtte kõige populaarsem tegevusvaldkond on äritarkvara ja -teenused, kus tegutseb viiendik idufirmadest, selgus Eesti iduettevõtete andmebaasist. Populaarsuselt järgmine valdkond on finantstehnoologiad, sellele järgnevad lõpptarbijale suunatud tooted ja teenused.

Äritarkvara ja -teenuste valdkonnas tegutseb täna 240 Eesti start-up-andmebaasis olevatest ettevõtetest ehk ligi 20% kõikidest Eesti idufirmadest. Finantstehnoologiate alal tegutseb 171 iduettevõtet ja kolmandal kohal on lõpptarbijale suunatud tooted ja teenused, mida on oma tegevusalaks märkinud 141 iduettevõtet.

Indrek Kald
foundME.io toimetaja
Telefon: +372 511 1112
Rain Jüristo
foundME.io reklaamimüügi projektijuht
Telefon: +372 5182875
AS Äripäev
Vana-Lõuna 39/1, 19094 Tallinn
Telefon: +372 667 0111